Hvilken pude skal man vælge? Fordele og ulemper ved 4 slags puder

Vi bruger mellem 6-11 timer af døgnet på at sove, og derfor er det vigtigt, at vi har den rigtige pude for at få den optimale søvn. Men hvilken slags pude skal man vælge? Der er et hav af puder, og det er en jungle at finde ud af, hvilken pude som passer bedst til en selv. Her er en liste over fordele og ulemper ved fem slags puder, som forhåbentligt vil gøre det lidt nemmere for dig næste gang, du skal købe en pude. 

Memory foam pude

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alle puder, og det gælder også memory foam. Memory foam er lavet til at forme sig efter dit hoved ud fra, hvordan du sover om natten, stillingen og den varme, du afgiver. Det, som er en kæmpe fordel ved memory foam puder er, at de er rigtig gode for din nakke og rygsøjle. Måden, hvorpå puden retter sig efter din måde at sove på, holder nakken strakt og rygsøjlen justeret, så du ikke vågner op med ondt i hverken ryggen eller nakken. 

Ulemperne ved Memory foam puder er, at puden efter du har brugt den i noget tid, har ændret form efter din måde at ligge på, så hvis du gerne vil sove på en anden måde, eller der er andre, der skal sove med din pude, så vil puden ikke være rar at sove med. Memory foam er ikke lavet naturligt, og derfor er det, at mange puder vil have en stærk kemisk lugt i noget tid efter, man har købt puden.

Lang Pude 

Når de fleste mennesker hører om eller ser lange puder, tænker de straks på gravide kvinder, som sover med dem, når de er højgravide. Men det er ikke længere kun gravide, der sover med lang puder, fordi man har fundet ud af, at det er virkelig godt for kroppen, hvis man sover på siden, at have en lang pude til at stabilisere vægten fra kroppen, så den ikke overbelastes, når man sover på siden.

En lang pude sørger for, at man ikke læner sig ind over sine skuldre i søvne og på den måde får nerver i klemme. På den måde undgår du at vågne op næste morgen med smerter. En lang pude er også rigtig behagelig at sove med, da den stimulerer noget i hjernen, der får den til at tro, at du ikke sover alene. 

Ulemperne ved den lange pude er, at den fylder meget, og hvis du har en partner, vil den have en tendens til at danne en mur mellem jer, så det kan være svært at putte om natten, da der ligger en lang pude i mellem jer. Det kan også være svært at finde pudebetræk, som passer til resten af dit sengetøj, så med mindre du har kreative fingre, bliver du nok nødt til at finde noget pudebetræk, som ikke helt passer ind. 

Pyntepude 

Pyntepuder er super hyggelige og flotte at have stående. De fås i virkelig mange flotte designs, og materialeudvalget er stort. Hvis du har dyr, er pyntepuder i velour lige noget for dig. Katte- og hundehår kan ikke sætte sig fast i velourpuder og derfor er det nemt at fjerne dem, der sidder på puden. Pynte puder lyser et hjem op og gør det hyggeligt samt kan du vise din personlighed, ud fra de pynte puder du køber.

Ulemperne ved pyntepuder er, at de ikke er særligt rare at sove med. De er oftest virkelig bløde og har meget fyld, men det vil gøre, at din nakke og ryg kommer i en helt forkert sovevinkel, så du vågner op med ondt i nakken og ryggen, og det giver større chance for hold i nakken. De er virkelig flotte at have stående, men navnet pyntepude siger også noget om, præcis hvad de er beregnet til. 

Almindelig pude 

Den almindelige pude har den store fordel, at den er nem at finde. Ikke nok med at du kan købe den i Bilka, Jysk, Ikea osv., så er der også mange forskellige kvalitetsvarianter, så det er nemt selv at bestemme, om man vil købe den billige pude til gæsteværelset, eller om man vil bruge mange penge på nogle gode puder til en selv. Det gode ved almindelige puder er, at de ofte er lavet med naturligt materiale, da det er fjer, der er inde i puden. Man kan få puder med mange slags fjer og dun - både fra gæs og ænder. 

Ulemperne ved almindelige puder er, at hvis du er veganer, kan du kun købe puder i dårligere kvalitet, da højkvalitets puder oftest er lavet med fjer fra ænder. En anden ulempe ved den almindelige pude er, at den hurtigere bliver sovet til og derved bliver flad. Den holder ikke lige så længe som en pude af memory foam, hvis man ikke kan lide, at puden bliver flad. 

Her fik du dermed en række fordele og ulemper ved forskellige puder.

Menu
Top